Mazlemeler
- 500 gr un
- 300 gr tereyağı (Hafif Soğuk)
- 1 Yumurta Sarısı
- 15 gr tuz
- Üstü için Yumurta Sarısı ve toz haşhaş
Yapılışı: Tuzu ve unu harmanlıyoruz. Tereyağı ve Yumurta sarısını ekleyip, hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz tart hamuru kıvamında olacak. Yoğurma işlemi bitince hamuru 25 dk. buz dolabinda dinlendiriyoruz. Daha sonra unladığımız tezgahta 1cm kalınlığında merdane ile açıp, kare kalıplarımız ile kesiyoruz. Hamur yağlı olduğu için parçalanan bir hamur oluyor şaşırmayın.
Üstüne yumurta sarılarını sürüp, haşhaş veya susam döküp 180 C'de üstleri kızarana kadar 12-15 dk pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder