Rochers
Malzemeler
- 100 gr file badem
- 100 gr file fıstık
- 100 gr file Antep fıstığı
- 80 gr şeker
- 80 ml su
- 45 gr pudra şekeri
- 200 gr bitter çikolata(Kahve Dünyasından Bulunur)
Yapılışı: Şeker ve suyu ocakta kaynatıp kenara alıyoruz. Hazırladığımız karışımın içine tüm kuruyemişleri(tuzsuz ve çiğ) ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bu karışıma son olarak pudra şekerini de ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Tüm malzemeyi altına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yapıp 180 C'de iyice suyunu çekip kavrulana kadar pişiriyoruz. Arada bir kuruyemişlerin her yerinin iyice kavrulması için tepsimizi karıştırıyoruz. Kuruyemişler altın rengini alınca tepsiyi kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı bir yerde benmari usulü erittiğimiz çikolatanın içine (Eğer çikolata kuvertür ise bunu bıçak ile şekildeki gibi ince ince kıymak gerekir. Yoksa erimez) soğuyan tüm malzemeyi döküp, hepsi çikolataya bulanana kadar kaşıkla karıştırıyoruz ve daha sonra yine kaşık yardımı çikolatadan parçalar alıp yağlı kağıt üzerinde küçük kayacıklar yaparak şekil veriyor soğumaya bırakıyoruz.
Not: Kuvertür yerine kahve dünyasında satılan bitter pul şeklindeki çikolatalar da kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder