Evet çok beğenildi.. Bir dilim bile kalmadı. Gelelim tarife..
Tabanı İçin Malzemeler
- 1.5 Paket Burçak Bisküvi
- 60 Gr tereyağı(Soğuk)
Yapılışı: Bisküviler ile küp küp doğradığımız tereyağını rondodan geçirip hafifçe yoğuruyor ve kalıbımızın tabanına eşit bir şekilde yerleştiriyoruz. 180C'de 5 dk. kadar ön pişirme yapıyoruz ve fırından çıkartıyoruz.
Dolgusu İçin Malzemeler
- 400 gr labne peynir
- 5 Yumurta
- 320 gr bitter çikolata
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 tepeleme dolu yemek kaşığı nişasta
- 1-2 damla likit vanilya
Yapılışı:
Bitter çikolatamızı benmari usulu eritiyoruz ve ılıtıyoruz.
Yumurtaların sarısını ve aklarını ayırıyoruz. Yumurta aklarını kar haline gelene kadar yüksek devirde çırpıp kenarda bekletiyoruz.
Yumurta sarılarını ise, labne peynir,krema ve nişasta ile güzelce çırpıyoruz(Çok fazla çırpma).Karışıma yavaşça şekeri de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Erimiş çikolatayı da ekleyip spatula yardımı ile karışımımıza yediriyoruz.
En son kar halindeki yumurtamızı da karışıma döküp spatula ile yumurtaları söndürmeden güzelce yediriyoruz. Karışımı bisküvi tabanın üstüne döküp 110 C'de yaklaşık 2 saat kadar pişiriyoruz. Soğuyunca üstüne pudra şekeri serpip, truflar ile süslüyoruz. Dolapta 1 gece beklemesi ve soğuk yenmesini tavsiye ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder