- 38 gr toz badem
- 32 gr toz antep fıstığı
- 120 gr pudra şekeri
- 60 gr yumurta beyazı
- 1 tutam tuz
- 20 gr toz şeker
- yeşil gıda boyası (jel)
Yapılışı:Toz badem,toz fıstık ve pudra şekerini elekten geçirip harmanlıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta beyazının için bir tutam tuz koyup mikser ile kabartmaya başlıyoruz ve kabarma başlayınca toz şekeri de ilave edip çırpmaya devam ederek, kar görünümlü sert bir mereng yapıyoruz.
Kuru karışımı merengin içine azar azar döküp merengi söndürmeden bir spatula yardımı ile karıştırma işlemini gerçekleştiriyoruz. İsteğe bağlı gıda boyasını bu aşamada koyabilirsiniz.
Merengi sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye küçük daireler şeklinde sıkıyoruz. Dairelerin yayılması için tepsimizin dipine 1-2 kere elimizle vuruyoruz. macaronları fırına koymadan önce 20 dk kadar üstlerinin kabuk bağlaması için dışarıda bekletiyoruz ve sonra fırına veriyoruz. fansız ve alt-üst 140 C'de 8-10 dk kadar pişiriyoruz. Soyunca aralarına krema sürüp birbirine yapıştırıyoruz.
Fıstıklı Krema
- 100 gr tereyağı
- 50 gr toz şeker
- 45 gr toz fıstık
- 20 ml krema
Yapılışı: Tereyağı ve toz şekeri mikser ile çırpıyor ve yumuşatıyoruz. Karışıma toz fıstığı ekliyor ve karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra azar azar kremayı ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Bitince sıkma torbasına alıyoruz ve hazır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder