- 70 gr toz badem
- 12 gr kakao
- 120 gr pudra şekeri
- 60 gr yumurta beyazı
- 1 tutam tuz
- 30 gr şeker
Yapılışı: Toz badem,kakao ve pudra şekerini elekten geçirip harmanlıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta beyazının için bir tutam tuz koyup mikser ile kabartmaya başlıyoruz ve kabarma başlayınca toz şekeri de ilave edip çırpmaya devam ederek, kar görünümlü sert bir mereng yapıyoruz.
Kuru karışımı merengin içine azar azar döküp merengi söndürmeden bir spatula yardımı ile karıştırma işlemi gerçekleştiriyoruz.
Merengi sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye küçük daireler şeklinde sıkıyoruz. Dairelerin yayılması için tepsimizin dipine 1-2 kere elimizle vuruyoruz. macaronları fırına koymadan önce 20 dk kadar üstlerinin kabuk bağlaması için dışarıda bekletiyoruz ve sonra fırına veriyoruz. fansız ve alt-üst 140 C'de 8-10 dk kadar pişiriyoruz. Soyunca aralarına krema sürüp birbirine yapıştırıyoruz.
Kreması için Malzemeler
- 60 gr krema
- 2 gr pul biber
- 150 gr bitter çikolata
- 30 gr tereyağı
Yapılışı: Krema ve pul biberi ocakta ısıtıyoruz ve kenara alıyoruz. İçine bitter çikolataları koyup erimelerini sağlıyoruz. Erime sonrası tereyağını da katıp kremamızı sıkma torbasına alıyor ve sertlerşmesi ve sıkılır kıvama gelmesi içi dolapta bekletiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder