İŞTE SANAT ESERLERİ
Malzemeler
- 250 gr toz badem
- 250 gr pudra şekeri
- 75 gr yumurta akı
- 250 gr toz şeker
- 65ml su
- 90 gr yumurta beyazı
- İsteğe bağlı gıda boyası
Yapılışı: Bir kapta toz badem,pudra şekerini eliyoruz ve üzerine 75 gr yumurta akını koyup kenarda bekletiyoruz.
Ayrı bir kapta 90 gr yumurta akını kar gibi olana kadar karıştırıyoruz.
Bir yandan da sos tenceresinde toz şeker ve suyu karamelize ediyoruz ve 118 C'ye gelince ocaktan alıp kar gibi olan yumurta akına yavaş yavaş döküp çırpmaya devam ediyoruz. krema soğuyana kadar çırpma işlemini devam ettiriyoruz. krema soğuyunca bu karışımı toz badem olan kaba alıp spatula yardımı ile iyice karıştıyırouz.
Karışım hazır olunca sıkma torbasına alıp tabanına silpat serdiğimiz tepsiye küçük daireler sıkıyoruz. Sıkma işlemi bitince tespsimizi bir kaç kere masaya vurup macaronlardaki hava kabarcıklarının gitmesini sağlıyoruz.
Macaronları fırına koymadan önce 20 dk kadar dışarıda bekletiyoruz. üstleri kuruyunca fırına koyup pişiriyoruz. ben 110-120 C'de 10 dk kadar fansız olarak pişirdim.
İç kreması için ise çikolatalı ganaj yaptım: 200ml kremayı sos tenceresinde ısıtıp, aynı ölçüde çikolatayı içinde eritiyoruz buz dolabında soğutuyoruz. amacaronların arasına sıkıp, kapatıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder