19 Ocak 2014 Pazar

MACARON (İTALYAN TARZI)

Evet bu ara macarona fena sardım. Kurs sonrası evde denemek istiyordum. Bu hafta sonu da macaron yapmak istedi canım. Gerçekten ev ortamında yapmak zor. Bazı gereçlerinizin olması lazım. Bende stand mikseri, hassas tartı ve yemek derecesi olduğu için zorlanmadım ve çok da güzel tuttu ama pişirme kısmında ise tam ayarı bulmak için 3 farklı tepsiyi farklı farklı derecelerde pişirdim. Sanırım sizler de yaparken pişirme derecesini ayarlamanız gerekecek:)


İŞTE SANAT ESERLERİ






Malzemeler

  • 250 gr toz badem
  • 250 gr pudra şekeri
  • 75 gr yumurta akı
  • 250 gr toz şeker
  • 65ml su
  • 90 gr yumurta beyazı
  • İsteğe bağlı gıda boyası

Yapılışı: Bir kapta toz badem,pudra şekerini eliyoruz ve üzerine 75 gr yumurta akını koyup kenarda bekletiyoruz. 

Ayrı bir kapta 90 gr yumurta akını kar gibi olana kadar karıştırıyoruz. 

Bir yandan da sos tenceresinde toz şeker ve suyu karamelize ediyoruz ve 118 C'ye gelince ocaktan alıp kar gibi olan yumurta akına yavaş yavaş döküp çırpmaya devam ediyoruz. krema soğuyana kadar çırpma işlemini devam ettiriyoruz. krema soğuyunca bu karışımı toz badem olan kaba alıp spatula yardımı ile iyice karıştıyırouz. 

Karışım hazır olunca sıkma torbasına alıp tabanına silpat serdiğimiz tepsiye küçük daireler sıkıyoruz. Sıkma işlemi bitince tespsimizi bir kaç kere masaya vurup macaronlardaki hava kabarcıklarının gitmesini sağlıyoruz.

Macaronları fırına koymadan önce 20 dk kadar dışarıda bekletiyoruz. üstleri kuruyunca fırına koyup pişiriyoruz. ben 110-120 C'de 10 dk kadar fansız olarak pişirdim.

İç kreması için ise çikolatalı ganaj yaptım: 200ml kremayı sos tenceresinde ısıtıp, aynı ölçüde çikolatayı içinde eritiyoruz buz dolabında soğutuyoruz. amacaronların arasına sıkıp, kapatıyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder