Malzemeler
- 400 gr un
- 325 gr tereyağı(Soğuk)
- 5 adet yumurta sarısı
- 115 gr pudra şekeri
- 115 gr toz badem
Üst Harcı için Malzemeler
- 260 gr kayısı marmeladı
- 50 gr yumurta beyazı
Yapılışı:
Unu ve pudra şekerini bir kaba eleyin.Tereyağını ve un karışımını kırıntı kıvamına gelene kadar birbirine karıştıtın.Kalan diğer mazlemeleri de ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurma bitince hamuru 2 parçaya bölün.
Hamurun yarısını merdane ile 1/2 cm kalınlığında açıp tepsiye yayın ve kare şeklini verin. Hamura çatal yardımı ile delikler açın ve fırında 180C'de 8 dk pişirin.Fırından çıkan tabanı soğutup, kayısı marmelatını sürün.
Ayırdığınız hamurun yarısına 5 gr yumurta beyazını ekleyip, hamuru karıştırın ve daha sonra sıkma torbasına alın. Marmelat sürdüğünüz tabanın üstüne sıkma torbası yardımı ile kafesler yapın ve kurabiye hamurunu tekrar fırına verin. 180 c'de 10 dk kadar üstü kızarana kadar pişirin. fırından çıkınca kare kare parçlara bölüp servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder