Bu tarifi MSA'da eğitimde öğrendim. Herkes tarafından çok beğenildi. İsmine Biscotti dense de herkes Selanik Gevreği olarak biliyor:)
Malzemeler
- 250 gr un
- 175 gr pudra şekeri
- 2 yumurta
- 5 gr kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 60 gr file badem
- 60 gr kuru üzüm
diğer malzemeleri de ekleyip bir hamur elde edin.
Hamurunuzu, altına yağlı kağıt koyduğunuz bir fırın tepsisine kaşık yardımı ile yayın. Elinizle düzelterek 2 cm'lik büyük bir dikdörtgen elde edin ve hamurunuzu fırına verin. 170 C'de 20 dk. pişirin. Fırından çıkan hamuru ince ince dilimleyin ve dilimleri tepsiye dizip biscottiler kızarana kadar 2. bir pişirme yapın...
Not: Biscotti çifte kavrulmuş demekmiş...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder