Kek Hamuru İçin Malzemeler
·
180 Gr Toz Şeker
·
120 Gr Tuzsuz Tereyağı(Oda
Sıcaklığında Yumuşatılmış)
·
185 Gr Kek Un
·
125 ml Süt
·
2 Yumurta
·
2 tutam Kristal Vanilya
·
1 Çay Bardağı Portakal Şekerlemesi(Şekerci Cafer Erol'dan alabilirsiniz:))
Kreması İçin Malzemeler
·
200 Gr Krema
·
100 Gr Bitter Çikolata
Kekin Yapılışı:
Tüm malzememizi mikser kabımıza
koyuyoruz. Önce düşük, sonra yüksek hızda 4-5 dk kadar malzememiz beyazlayıp,
krema kıvamında oluncaya kadar çırpıyoruz.
Kağıt Cup Cake kalıplarımızın içine hazırladığımız
kek karışımından kalıpları dolduracak şekilde
döküyoruz.
Keklerimizi 180C'de önceden ısıtılmış fırında 10-12 dk. Pişiriyoruz.İçlerine kürdan batırarak pişip pişmediklerini anlayabiliriz. Kekler piştikten sonra keklerimizin içini sıkma torbası yardımı ile sıcak krema içinde erittiğimiz bitter çikolata dolgusu ile dolduruyoruz. Üstlerini ise şeker hamuru ile süslüyoruz.
Not:
Cup Cakeler içleri yumuşak kalacak şekilde pişirilmeli ve fırında çok
tutulmamalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder