18 Ekim 2013 Cuma

PORTAKAL SOSLU MERENGLİ PIE

Bu tatlı ev halkı tarafından oldukça sevildi.. Kimse yemeye doyamadı:) Yapımı biraz zahmetli olsa da misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir tatlı. Bu tatlıyı da geçen hafta MSA'da öğrendim..

Tatlımız için tart tabanı, iç dolgusu, portakal sos ve bir de mereng yapacağız:) Zor görünüyor değil mi? Aslında çok da zor değil..

Tart Tabanı Malzemeler
  • 1 paket kaymaklı negro bisküvi
  • 40 gr tereyağı
Yapılışı: Bisküvileri tereyağı ile rondoda çekiyoruz. Daha sonra hamuru özdeşleştirip, elimizle (18 cm)kelepçeli kalıbımızın tabanına yayıyoruz. bisküvi pişmiş bir ürün olduğu için ön pişirme yapmayacağız.

İç Dolgusu malzemeler
  • 200 ml krema
  • 50 gr şeker
  • 1/2 portakal rendesi
  • 20 ml portakal suyu
  • 30 gr mısır unu
  • 2 adet yumurta akı
  • 2 adet yumurta sarısı

Yapılışı: Yumurta sarıları ve şekeri mikser ile çırpıyoruz. Yumurta akları dışındaki krema, portakal suyu ve portakal rendesi ve mısır ununu da karışıma ekleyip çırpıyoruz.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını iyice çırparak kar haline getiriyoruz ve harcın içine ekliyoruz ve kaşık yardımı ile yumurta aklarını söndürmeden karıştırıyoruz.
Karışımı tart tabanının üstüne döküp 150 C 'de 20 dk. pişiriyoruz. Piştiğini anlamak için kalıbı hafifçe sarsın dalgalanma oluyorsa pişmemiştir. Bu arada pişerken çökme olması normaldir.

Portakal Sos Malzemeler
  • 90 gr tereyağı
  • 70 gr toz şeker
  • 80 ml portakal suyu
  • 1/2 adet portakal kabuğu
  • 80 gr yumurta sarısı
Yapılışı: Tereyağının, şekerin yarısını, portakal suyu ve rende kabukları sos tenceresinde kaynatın. Yumurta sarıları ve kalan şekeri  ayrı bir kapta çırpın ve kaynamış karışıma yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bir süre ocakta tuttuktan sonra ocaktan alın ve kalan tereyağını parlaklık vermesi için sosa ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın. Soğuyunca pişen pie üzerine eşit bir şekilde sürün.

Mereng Malzemeler
  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 adet yumurta akı

Yapılışı: Yumurta akları ve şekeri çok yüksek devirde kabarıp, krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. olunca sıkma torbasın alıp, pıe üzerine isteğimiz gibi sıkıp süslüyoruz. En son dilersek  güzel bir görünüm vermek için pürmüz yardımı ile merengi yakabiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder