Tatlımız için tart tabanı, iç dolgusu, portakal sos ve bir de mereng yapacağız:) Zor görünüyor değil mi? Aslında çok da zor değil..
Tart Tabanı Malzemeler
- 1 paket kaymaklı negro bisküvi
- 40 gr tereyağı
İç Dolgusu malzemeler
- 200 ml krema
- 50 gr şeker
- 1/2 portakal rendesi
- 20 ml portakal suyu
- 30 gr mısır unu
- 2 adet yumurta akı
- 2 adet yumurta sarısı
Yapılışı: Yumurta sarıları ve şekeri mikser ile çırpıyoruz. Yumurta akları dışındaki krema, portakal suyu ve portakal rendesi ve mısır ununu da karışıma ekleyip çırpıyoruz.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını iyice çırparak kar haline getiriyoruz ve harcın içine ekliyoruz ve kaşık yardımı ile yumurta aklarını söndürmeden karıştırıyoruz.
Karışımı tart tabanının üstüne döküp 150 C 'de 20 dk. pişiriyoruz. Piştiğini anlamak için kalıbı hafifçe sarsın dalgalanma oluyorsa pişmemiştir. Bu arada pişerken çökme olması normaldir.
Portakal Sos Malzemeler
- 90 gr tereyağı
- 70 gr toz şeker
- 80 ml portakal suyu
- 1/2 adet portakal kabuğu
- 80 gr yumurta sarısı
Mereng Malzemeler
- 250 gr pudra şekeri
- 2 adet yumurta akı
Yapılışı: Yumurta akları ve şekeri çok yüksek devirde kabarıp, krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. olunca sıkma torbasın alıp, pıe üzerine isteğimiz gibi sıkıp süslüyoruz. En son dilersek güzel bir görünüm vermek için pürmüz yardımı ile merengi yakabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder