6 Ekim 2013 Pazar

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE

Çikolatalı Çatlak Kurabiye
Eşim bu kurabiyelere bayıldı. Gerçekten çok lezzetli oldular. İçi yumuşak,akışkan ve çikolata dolgulu:) Yapması da hiç zor değil...
Malzemeler
  • 170 gr Un
  • 185 gr Esmer Şeker
  • 60 gr Tereyağı(oda ısısında yumuşamış)
  • 1 Yumurta
  • 20 gr Kakao
  • 40 ml Süt
  • 30 gr bitter çikolata(Benmari Usulü eritilmiş)
  • 45 gr ceviz içi
  • 75 gr pudra şekeri(üzeri için)

Yapılışı
Tereyağını ve şekeri yüksek devirde çırparak kabartıyor ve krema kıvamına getiriyoruz.
Karışıma süt, yumurta ve erimiş bitter çikolatayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Cevizleri de ekleyip, bir kaşık yardımı ile yavaşça karışımı karıştırıp, üzerine elenmiş unu ve kakaoyu ekliyor ve karışımı iyice çırpıyoruz. Hamur oldukça cıvık olacak. Sakın un eklemeyin! Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar buz dolabında bekletin. Dinlenen hamurla yuvarlak şekiller yapıp, pudra şekerine bulayın ve 180 C'de 7 dk. pişirin.

Not: Kurabiyeler pişerken yayılacaklar, bu nedenle tepsiye dizerken aralarda boşluk bırakın. Bu kurabiyeler ilk piştiklerinde ortaları oldukça yumuşak olur. Sakın pişmedi sanıp, fırında bırakmayın. Sonra sertleşecekler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder