7 Ekim 2013 Pazartesi

PORTAKAL SOSLU KEK


Portakal Soslu Islak Kek (Resmi Olmadığı İçin benzer bir resim buldum)

Bu tarif şirketimizin Yemekhanesinin Şefi Cevdet Usta'dan. Bu gün tam 600 kişilik kek pişirip tüm katlara servis etti. Çok lezzetli bir kek. Mutlaka deneyin. Hele ılıkken muhteşem oluyor. Cevdet Usta'nın ellerine sağlık.

Malzemeler
  • 1 Su bardağı elenmiş un
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Çorba kaşığı kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Su bardağı süt
  • 6 Yumurta
  • 1 Bardak dövülmüş ceviziçi
Yapılışı

Un, vanilya, kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır. Başka bir kapta yumurta ve sıvıyağ çırpılır ve diğer kalan malzemeler teker teker karışımın üzerine ilave edilir ve tekrar çırpılır. Karışım yağlanmış kalıba alınır ve 170 C'de 40 dk. pişirilir.

Sosu İçin

  • 3 bardak taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı krem peynir
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Portakal suyu, toz şeker, krem peynir, pudra şekeri kaynatılır. sonra hafif hafif nişasta eklenir ve koyulaşana kadar pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya alınır. Yaklaşık 20 dk. sonra pişen kekin üzerine dökülür. 

AFİYET OLSUN.BİZ BU GÜN YEDİK. ÇOK GÜZELDİ:)

1 yorum:

  1. Cevdet Ustanın ellerine sağlık. kek çok lezzetliydi..

    YanıtlaSil