PIRASALI-MANTARLI KİŞ
Bu hafta eğitimde pırasalı ve mantarlı kiş yaptık. Ben kişi genelde ıspanaklı yaparım ama bu çok daha lezzetli oluyormuş. Daha önce ıspanaklının tarifini de vermiştim.
Kiş Hamuru- Malzemeler
- 200 gr un
- 65 gr patates nişastası
- 115 gr tereyağı (soğuk)
- 50ml.su
- 4 adet yumurta sarısı
- 3 gr tuz
Yapılışı: Unu ve nişastayı kabımıza eleyerek alıyoruz. Tereyağını küp küp doğrayıp parmak uçlarımız ile ufalıyoruz. Su ve yumurta sarılarını da ekleyip karışımı çok fazla yoğurmadan katlaya katlaya hamur haline getiriyoruz. Hamurumuzu yoğurma işlemi bitince 20 dk dolapta streçleyerek dinlendiriyoruz.
Hamuru merdane yardımı ile 1/2 cm kalınlığında açıyoruz ve tart kalıbının içine yerleştiriyoruz. Tart kalıbının dibine çatalla delikler açıyoruz. Isıtılmış fırında 108 C 'de 10-15 dk. kenarlarından renk alana kadar ön pişirme yapıyoruz.
Dolgu Malzemesi
250 ml krema
3 adet yumurta
50 gr kaşar(Rendelenmiş)
Yapılışı: Tüm malzemeleri özdeşleşene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı iç harcın üzerini kaplamak için kullanacağız.
İç Harcı- Malzemeler
- 20ml zeytin yağı
- 200 gr pırasa
- 150 gr mantar
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı: Malzemelerimizi küçük doğrayıp, ısınmış tavamıza alıyoruz ve zeytin yağı ve baharatları da ekleyip iyice soteliyoruz. Sote işlemi bitince karışımı ön pişirme yaptığımız tart hamurunun içine eşit şekilde yayıyoruz. Hazırladığımız kremalı dolgu malzemesini de en üste döküyoruz ve kişimizi fırına veriyoruz. 180C' de 10-15 dk üztü kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Mutlaka sıcakken servis edin:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder