8 Ekim 2013 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Bu çörekleri annem biz çocukken yapardı. Bu yaz eşimin ailesinin yanında tatil yaparken sevgili eşimin halasından ve annesinden tarifin orijinalini öğrendim ve evde de deneme fırsatım  oldu. Tadına bakan arkadaşlarım çok beğendiler. Aynı tarifi ve bir çok farklı güzel tarifi eşimin halasına ait Damla Damla Tatlar sitesinde de bulabilirsiniz.


Malzemeler
  • 500 gr un
  • 300 gr ılık süt
  • 1 paket instand maya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yaş Haş Haş-Ceviz

Yapılışı:
Unu geniş bir kaba koyuyoruz. Ortasını çukur yapıp, kuru mayayı ekliyoruz ve unu karıştırıyoruz. Unun içine 1.5 tatlı kaşığı tuz koyarız, ardından sıvı yağ ve tere yağı ekler ve bir çimdik toz şeker katarız. En son ılık sütümüzü de ekleyip hamurumuzu yoğururuz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelince hamurun üstünü kapatıp buz dolabında yarım saat bekletiriz.

Ayrı bir yerde yaş haşhaşımızı sıvı yağ ile inceltiriz. Cevizimizi döveriz..

Hamurumuzu 3 bezeye ayırıp büyük bir daire şeklinde açarız. Üstüne yaş haşhaşı sürüp, ceviz serperiz , diğer açtığımız hamuru üstüne kapatırız ve onun üstüne de yaş haşhaş ve ceviz koyarız. En üste koyduğumuz parçanın da üstünü de iyice haşhaş ile kaplar ve ceviz serperiz. 3 katlı daire hamurumuzu ortadan 2'ye böler 2. yarıyı diğer yarının üstüne koyarız. Sonra hamurumuzu kalın şeritler halinde kesip, şeritleri yavaşça bükeriz ve yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisinde pişiririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder