Sevimli Truff

Malzemeler
- 150 Gr Bitter Kuvertür çikolata
- 100 Gr Çiğ Krema
- 150 Gr Pandispanya veya Çikolatlı bisküvi
- Portakal kabuğu şekerlemesi veya Vişne Şekerlemesi
- Fındık veya Hindistan Cevizi
Yapılışı:
Pandispanya veya bisküviyi elinizle ufalayın, içine fındıkları, portakal şekerlemesini ekleyip karıştırın.(vişne şekerlemesi veya hindistan cevizi de kullanılabilir)
Kremayı kısık ateşte karıştırarak pişirin ve kaynamaya yakın ocaktan alın. İçine rendelenmiş bitter çikolatayı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Kuru malzemelerin üstüne hazırladığınız çikolatalı kremayı dökün ve karışıma iyice yedirin. Hazırladığınız karışımı mutlaka 1 gece dolapta bekletin. Ertesi gün sertleşen karışımdan küçük toplar yapıp, toplarınızı kakao, hindistan cevizi veye pasta süslerine bulayarak sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder