Kurabiye Canavarı Kurabiyesi
Malzemeler
- 100 Gr Un
- 50 Gr Esmer Şeker
- 40 Gr Toz Şeker
- 90 Gr Margarin
- Yarım Yumurta
- 3 Gr Kabartma Tozu
- 30 Gr Damla Çikolata veya Fındık
Bütün malzemeyi bir kaba koyup elle yoğuruyoruz. Hamur cıvık olacak bu nedenle şaşırmayın. Fakat hamura daha kolay şekil vermek için buzlukta yarım saat kadar bekletin. Elle yuvarlak, yassı şekiller verip 180 C ısıtılmış fırında 10-12 dk pişirin.
Not: Kurabiyeler pişerken çok fazla büyüyüp, yayılacaklar bu nedenle tepsiye dizerken aralarında oldukça boşluk bırakın ki birbirlerine yapışmasınlar.
Bu kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak olurlar. Sakın pişmedi sanıp fırında bekletmeyin. Soğudukça gevrekleşirler!!!
Bu ölçüden yaklaşık8-9 büyük kurabiye çıkar. isterseniz 2 ölçü yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder