9 Eylül 2013 Pazartesi

KURABİYE CANAVARI KURABİYESİ

Küçükken Kurabiye Canavarı kurabiyelerini yerken acayip canım isterdi. Ben bu kurabiyelere kurabiye canavarı kurabiyesi diyorum ve kocaman kocaman yapıyorum. Bir tanesini yiyince doyuyorsunuz:)

Kurabiye Canavarı Kurabiyesi

Malzemeler
  • 100 Gr Un
  • 50 Gr Esmer Şeker
  • 40 Gr Toz Şeker
  • 90 Gr Margarin
  • Yarım Yumurta
  • 3 Gr Kabartma Tozu
  • 30 Gr Damla Çikolata veya Fındık
Yapılışı
Bütün malzemeyi bir kaba koyup elle yoğuruyoruz. Hamur cıvık olacak bu nedenle şaşırmayın. Fakat hamura daha kolay şekil vermek için buzlukta yarım saat kadar bekletin. Elle yuvarlak, yassı şekiller verip 180 C  ısıtılmış fırında 10-12 dk pişirin.



Not: Kurabiyeler pişerken çok fazla büyüyüp, yayılacaklar bu nedenle tepsiye dizerken aralarında oldukça boşluk bırakın ki birbirlerine yapışmasınlar.
Bu kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak olurlar. Sakın pişmedi sanıp fırında bekletmeyin. Soğudukça gevrekleşirler!!!


Bu ölçüden yaklaşık8-9 büyük kurabiye çıkar. isterseniz 2 ölçü yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder