Hamuru İçin Malzemeler
- 200 Gr Un
- 2 Yumurta Sarısı
- 6 Gr Tuz
- 80 Gr Yumuşamış Tere Yağ
- 20 Gr Su
Kiş Dolgusu İçin Malzemeler
- 3 Yumurta
- 200 Gr Krema
- 100 Gr Rende Kaşar
- 500 Gr Ispanak
- Tuz-Karabiber
Hamurun Yapılışı:
Tüm Mazlemeleri bir kabın içine koy ve hamur özdeşleşene kadar yoğur. Hamurun yoğurma işi bitince dizfrizde 10-15 dk kadar beklet. Dinlenmiş hamuru kullanacağın tart kalıbının büyülüğünde merdane ile aç ve kalıbının içine eşit kalınlıkta yay. Kenarlarda kalan fazlalıkları kes.
Ispanaklı dolgu yapılışı: Temizlenmiş ve yıkanmış ıspanakları tencere de pişirmeden 5 dk kadar çok hafif döndür. Yumurtaları ayrı bir kapta çırp ve üzerine kremayı dök. Sonra bu karışımı ve kalan diğer tüm malzemeleri(kaşar,tuz,karabiber) ıspanakların üzerine dök ve bir bulamaç elde et. Bu bulamacı taban hamurunun içine eşit şekilde yay. Hazırlanan kişi 180 C önceden ısınmış fırında 40-50 dk pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder