Malzemeler
- 240 Gr Toz Şeker
- 4 Yumurta
- 120 Gr Margarin
- 160 Gr Çikolata
- 150 Gr Un
- 80 Gr İri Doğranmış Ceviziçi
- 4 Gr Kabartma Tozu
Yapılışı:
Yumurtaları derin bir kapta beyazlayıp kabarana kadar çırpın.
Ayrı bir kap içinde tereyağını eritin ve rendelenmiş çikolatayı erimiş tereyağına dökün ve iyice karıştırın.
Bu çikolatalı karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak çırptığımız yumurtaların içine dökün(birden dökmeyin yumurtalar kesilir) Kalan kuru malzemelerin tamamını(Un,Kabartma Tozu,Ceviz) karışıma ekleyip tekrar karıştırın.
Karışımı kalıba döküp, önceden ısıtılmış 170 C fırında 25 dk. pişirin.
İşte buna bayıldım. Senin hatırın ve çaban için bunu deneyeceğim.
YanıtlaSil