Malzemeler
- 250 Gr Un
- 125 Gr Terayağı
- 1 Yumurta
- 13 Gr Yaş Maya
- 7 Gr Tuz
- 13 Gr Toz Şeker
- 60 Gr Su
- Üstü için 2 Yumurta Sarısı
Aynı simit tarifinde olduğu gibi unu geniş bir kaba koyup, ortasına çukur açıyor ve bu çukurun içine koyduğumuz ve su ve yaş mayayı hiç pütür kalmayacak şekilde elimizle ezerek özdeşleştiriyoruz. Daha sonra kalan malzemeleri de kabımıza ekleyip, hamurunuzu yoğuruyoruz. Yoğurma işleminden sonra hamurumuzu 30 dk. kadar mayalanması için üstünü kapatarak bekletiyoruz ve daha sonra gazını almak için hamurumuzu tekrar yoğurup tekrar 20 dk. kadar dinlendiriyoruz.
Hamurumuzu yine kalın bir silindir yapıp, eşit parçalara bölüyor ve yuvarlak bezeler yapıyoruz. Bu bezelere ister peynir, ister patates veya zeytin koyup şekil veriyor ve üstlerine yumurta sarılarını sürüp, önceden ısıtılmış 180 C fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder