Sütlü tatlıları çok severim. Özelikle yaz aylarında..........Yaz bitti ama bu tatlı kış aylarında da iyi gider. Bir çoğunuz bu tatlıyı biliyordur. Cook Shop'un en pouler tatlısı Muzlu Magnolia Puding...
Yapması çok kolay ve tadı muhteşem. Garanti veririm.....Ben bu tatlıları küçük kuplarda servis etmeyi daha çok seviyorum.
Muzlu Magnolya Puding
Malzemeler
5 Yemek Kaşığı Şeker
2.5 Yemek Kaşığı Un
2.5 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
5 Yumurta Sarısı
2.5 Su Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Vanilya
1 Paket Toz Pasta Kreması-1,5 su pardağı soğuk süt
1 Muz
Rondodan Geçmiş Cici Bebe Bisküvi
2 Yemek Kaşığı Labne Peynir.
Yapılışı
Un,nişasta ve şekeri bir kaba alıp, üzerine yumurta sarılarını ilave ediyoruz ve mikser ile homojen olana kadar çırpıyoruz.
2.5 Su bardağı sütü ısıtıyoruz ve yumurtalı karışımın üstüne azar azar döküp, karışımı bir yandan mikser ile çırpıyoruz. Çırptığımız kremayı tencere alıp, ocakta göz göz olana kadar pişiriyoruz ve karıştırımaya devam ediyoruz.Ocaktan alırken vanilyayı ekliyoruz.
Ayrı bir yerde 1,5 su bardağı soğuk süt ile bir paket toz pasta kremasını yüksek devirde kremşanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Pişirdiğimiz krema soğuyunca içine hazırladığımız pasta kremasını ve labne peyniri ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Puding hazırr:)
Cici bebe bisküvilerini irice rondodan geçiriyoruz ve muzlarımızı dilimliyoruz. Kuplarımızın tabanına kalınca ufaladığımız bisküviyi yayıp üzerine pudingden döküyoruz. Bir üste muz dilimlerini koyup, biraz daha puding ekliyor ve en üste bir kat daha bisküvi koyarak tatlımızı tamamlıyoruz.
Not: 1 Gece dolapta beklemesi veya 6-7 saat buz dolabında soğutulması gerekiyor!
Yemeye Doyamayacaksınız!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder