Elmalı Tart
Malzemeler
- 250 Gr Oda Sıcaklığında Yumuşamış Tereyağı
- 3 Su Bardağı Un
- 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Vanilya
- 8 Yemek Kaşığı Soğuk Su
- Yarım Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi
- 4 Adet Rendelenmiş Elma
- 7 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını şeker ile iyice karıştırıyoruz. Bu karışıma elenmiş unu, vanilyayı, soğuk suyu, tuzu ekleyerek elimize yapışmayacak, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamuru yarım saat kadar buz dolabında dinlendiriyoruz.
Hamurdan tartın üstündeki şeritleri yapmak için bir parça ayırıp, kalan hamuru merdane yarımı ile açarak tart kalıbına eşit şekilde yerleştiriyoruz. Tart hamurunun kabarmaması için tabanına çatal yardımı ile delikler açıyoruz.
Rendelenmiş elma ile şekeri suyunu çekene kadar ocakta pişirip, soğuyunca da tarçını ekliyoruz. Hazırladığımız iç malzemeyi tart hamurunun içine eşit şekilde yayıp tartın üstünü ayırdığımız hamurdan şeritler yaparak kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 170 C'de hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder