15 Eylül 2013 Pazar

CHEESE CAKE


Cheese kekleri çok seviyorum. Gerçekten çok hafif oluyorlar. Vereceğim tarif özellikle limonlu olması nedeni ile daha da hafif:) Ama ben yoğun tatlardan hoşlanırım derseniz üzerine çikolata eritip dökelebilirsiniz. Ben çok tercih etmedim:)


Limonlu Cheese Kek

Tabanı İçin Mazlemeler
  • 90 Gr Tereyağı
  • 80 Gr Toz Şeker
  • 115 Gr Un
  • 50 Gr Toz Badem
  • Renk vermesi için kakao

Üst Kreması İçin
  • 300 Gr Labne Peynir
  • 50 Gr Toz Şeker
  • 50 Gr Krema
  • 2 Yumurta
  • 10 Gr Mısır Nişastası
  • 50 Gr Un
  • Rendelenmiş 1 Limon Kabuğu

Labneli Kremaya Katılacak Mereng için
  • 2 Yumurta Beyazı
  • 30 Gr Toz şeker

Tabanın Yapılışı:
Yumuşamış tereyağı ve şekeri bir kapta yoğur. İçine unu, toz bademi ve kakaoyu ekleyerek hamur özdeşleşene kadar tekrar yoğur. Hamur hazır olunca altını folyo ile kapladığımız çember kalıbın(22 cm) içine eşit kalınlıkta yay. 180 C önceden ısıtılmış fırında 5 dk kadar pişir ve soğumaya al. 

Not:Pişirme işlemini yaparken hamurumuzun daha güzel olması için fırının bir köşesine içi bir-iki parmak su dolu bir kase koyarsak daha nemli bir ortam elde etmiş oluruz.

Cheese Kek'in Üstünün Yapılışı:

Labne peynirini, toz şeker ve kremayı bir kapta çırpın. Yumurtaları karıştırarak ilave edin. En son nişasta ve unu da ekleyerek güzel ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karışımı iyice çırpın.

Ayrı bir yerde 2 yumurta akı ve 30 gr toz şekeri yüksek devirde çırparak kar haline getirin(Mereng). Kar haline gelen merengimizi diğer labneli karışıma dökerek mikser kullanmadan,kaşık yardımı ile çırpın. Çırptığımız karışımın tamamını cheese kek tabanının üstüne dökün ve 110 C fırında 2 saat kadar pişirin.

Not:Pişirme işlemini yaparken hamurumuzun daha güzel olması için fırının bir köşesine içi bir-iki parmak su dolu bir kase koyarsak daha nemli bir ortam elde etmiş oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder