Taze Kayısılı ve Peynir Kremalı Cup Cake
Kek Malzemeleri
- 400 Gr Krem Beyaz Peynir
- 70 Gr Krema
- 60 Gr Buğday Nişastası
- 4 Yumurta
- 150 Gr Toz Şeker
- 15 Adet Doğranmış taze, tatlı kayısı
- Likit Vanilya Özü
Krema Malzemeleri
- 500 Gr Pudra Şekeri
- 100 Gr Tereyağı
- 100 Gr Krem Beyaz Peynir
- 3-4 Damla Likit Vanilya
Kekin Yapılışı:
Krem Peynir, Vanilya,Şeker ve Nişastayı 2-3 dk. şeker eriyene kadar çırpın. Çırpma işlemi devam ederken azar azar kremayı ekleyin. Sonra yumurtaları da teker teker çırpma işlemi devam ederken ekleyin. Yumurtalar karışıma homojen bir şekilde karışınca karışımın içine doğranmış kayısıları ekleyin. Kek karışımını kalıplarda bir parmak boşluk kalacak şekilde Cup Cake kalıplarına boşaltın.
Kek karışımını 140C ısıtılmış fırında 15 dk pişirin. Bu kek cheese cake kıvamında olacağı için pişince de yumuşak dokuda olur. Bu nedenle pişmediklerini düşünüp fırında çok tutumayın. İçlerine kürdan batırın. Hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkan kekleri buz dolabında yarım saat kadar bekletin. Dolaptan alıp üstlerine kayısı marmelatı sürün.
Kremanın Yapılışı:
Tereyağını beyazlayana kadar mikser ile çırpın. İçine pudra şekeri, krem beyaz penir ve vanilyayı ekleyip çırmaya devam edin.Kıvama gelince soğuyan keklerin üzerine sıkma torbası yardımı ile sıkarak süsleyin. Hem üste, hem de alta değişik süsleme şekillerini görmeniz yaptığım 2 farklı versiyonu da ekledim.
Not: Bu krema tarifinde yağ oranını azaltıp, limon kabuğu rendesi ve limon suyu koyarak daha fresh bir tat elde edebilir ve mermer kekinizi veya limonlu keklerinizi bu krema ile de süsleyebilirsiniz. Aşağıda bu krema ile yapılmış limonlu mermer Cup Cake resimlerini de görebilirsiniz.
Ben bunları denedim. Yemeye doyulmaz bir şeydi, eline sağlık.
YanıtlaSil