9 Eylül 2013 Pazartesi

HAVUÇLU KEK

Bu gün sizlere en çok sevdiğim kek tarifini vereceğim. Karşınızda Havuçlu Kek. Yapması çok kolay. Dilerseniz bu kekin arasına veya üstüne labne penir ile hazırladığınız kremalardan sürebilirsiniz. Çok lezettli oluyor. Tavsiye ederim.






Havuçlu Kek


Malzemeler
  • 50 Gr Ayçiçek Yağı
  • 240 Gr Şeker
  • 300 Gr Un
  • 4 Yumurta
  • 20 Gr Süt
  • 10 Gr Kabartma Tozu
  • 1 Gr Tuz
  • 200 Gr Rende Havuç
  • 50 Gr Ceviz İçi
  • 40 Gr Tarçın
Yapılışı:

Tüm malzemeler öce düşük, sonra yüksek devirde çırpılır. Kek karışımı yağlanan kek kalıbına döküldükten sonra 170 C'de 45-50 Dk. Pişirilir.


Not: Bu kek tarifi için 18 cm-22 cm'lik kelepçeli kalıp idealdir.Çember kullanırsanız altına Alimünyum Folyo ile sararak da başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz.
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder