19 Eylül 2013 Perşembe

ŞEKER PARE

Şeker Pare; yapmayı annemden öğrendiğim ve en sevdiğim şerbetli tatlı. sanırım tam annem gibi yapamıyorum ama yine de çok lezzetli oluyor.



Şeker Pare

Hamuru için Malzemeler
  • 1 Paket Oda Sıcaklığında Yumuşamış Margarin
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 4 Yemek Kaşığı İrmik
  • 2 Yumurta
  • 4 Su Yumurta
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu

Şerbet İçin Malzemeleri 
  • 3 Su bardağı Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • Yarım Limon Suyu
Yapılışı:
Şeker ve yağı iyice karıştırdıktan sonra yumurtaları ekliyoruz ve diğer malzemeleri de içine koyarak tüm malzemeyi özdeşleşene kadar iyice yoğuruyoruz. Hamurumuzu buz dolabında 20 dk. kadar dinlendiriyoruz.Sonra küçük bezeler yapıyoruz ve üstlerine birer fındık koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 170 C fırında üstleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Şeker Pareler piştikten sonra ılınan şerbeti sıcak şeker parelerin üzerine döküyoruz ve soğumaya alıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder