Malzemeler
- 200 Gr Un
- 25 Gr Tereyağı
- 6 Gr Tuz
- 12 Gr Şeker
- 10 Gr Yaş Maya
- 100 Gr Su
- Susam
Sosu İçin
- 2,5 Tatlı Kaşığı pekmez
- 1 Yumurta Beyazı
- Su
Unu geniş bir kaba koy ve ortasını çukur yap. Ortaya suyu ve mayayı koy ve mayayı su ile ezerek iyice özdeşleştir. Daha sonra geri kalan malzemeleri de kabın içinde koyarak hamuru yoğurmaya başla. Yoğurulan hamurun üstünü kapatarak mayalanması için 30 dk. kadar dinlendir ve sonra gazını almak için tekrar yoğur ve 20 dk. kadar tekrar dinlendir.
Dinlenmiş hamuru kalın bir silindir şekline getirip 4 veya 5 parçaya bölerek yuvarlak bezeler yap. Mermer tezgaha aldığın her bir bezeden 2 uzun silindir yap ve bu silindirleri örgü gibi birbirine dolayıp, iki ucu birleştirerek halka yap. 4 bezeye de aynı işlemi uygula.
Ayrı bir kasede (simidin rahatça girebileceği geniş bir kase olsun) pekmez, yumurta akı ve suyu çırp ve simitlerini bu suya arkalı önlü batır. Daha sonra susam koyduğun ayrı bir kabın içinde simidi çevirerek arkalı önlü susama bula. Simitleri yağlı kağıt koyduğun tepsiye alarak, önceden ısıtılmış 180 C fırında 20 dk. kadar pişir.
Not: Mayayı özdeşleştirirken tuzu asla mayaya değdirme. Tuzu mayadan uzak bir noktaya koy. Bu ölçüden 4 veya 5 adet simit çıkar. isterseniz 2 ölçü yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder