11 Eylül 2013 Çarşamba

DEKORLU KURABİYE


Şeker Hamuru Dekorlu Kurabiyeler..............

Bu kurabiyeleri yemektense seyretmeyi daha çok seviyorum. Bu tarifle çok farklı sunumlarlı bir araya getirerek sevdiklerinize şirin hediyeler yapabilirsiniz. Ben bazılarını kavanozlarımı süsledim ve içlerine koydum, bazılarını kurabiye poşetlerine koyup kurdele ile bağladım. Şeker hamuru sevmeyenlere ise çikolatalı kurabiyeler yaptım. Üstelik hepsini tek bir kurabiye hamurundan yapabilirsiniz............





Mazlemeler
  • 2 yumurta(Oda Isısında)
  • 150 Gr Tereyağı(Oda Isısında yumuşamış)
  • 2 Su Bardağı Un(Tepeleme dolu)
  • 1 Çay Bardağı Buğday Nişastası
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat(Silme)
  • Renkli Şeker Hamurları

Yapılışı
Tüm Malzemeleri hamur özdeşleşene kadar yoğuruyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelince üstünü kapatıp, buz dolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu 2 cm kalınlığında açıp, kurabiye kalıpları ile şekiller veriyoruz ve önceden ısıtılmış 180 C fırında 15-20 dk  üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Kurabiye için kullandığımız kalıpların aynısı ile ince olarak açtığımız şeker hamurundan şekiller yapıyoruz. Kurabiyelerin üstüne çok ince bir tabaka bal sürüp şeker hamurunu kurabiyelerin üstüne yapıştırıyoruz..... İşte bitti. Artık gerisi hayal gücünüze kalmış.




Not: Şeker hamuruna su değdirmeyin. Kapalı ve kuru ortamda tutun. Hamuru açarken merdaneye yapışmasın diye pudra şekeri kullanın ve kurabiyelerini yaptıktan sonra kurumasınlar diye poşette veya kapalı olarak saklayın...........






Aşağıdakiler de şeker hamuru sevmeyenler için:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder