Bir önceki Hafta resmini paylaştığım pastanın tarifi.
Pandispanya için Malzemeler
- 3 Yumurta
- 15 Gr Ovalet (Katkı Maddesi)
- 75 Gr Su
- 100 Gr Toz Şeker
- 150 Gr Un
- 5 Gr Kabartma Tozu
- 5 Gr Vanilya
- 30 Gr Kakao
Yapılışı:
Tüm malzeme bir kapta 2 dakika orta devirde, daha sonra 3 dk hızlı devirde çırpılır.
18-20 cm çapındaki çember kalıba boşaltılıp 160-180 C arasında önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir. Soğuduktan sonra çemberden çıkartılır.
Not: Pandispanyanızı bir gün buz dolabında bekletin ve öyle kullanın. bu nedenle pasta yapacağınız zaman pandispanyanızı 1 gün önceden yapın.
Pastacı Kreması için Malzemeler
- 250 Gr Süt
- 18 Gr Mısır Nişastası
- 17 Gr Un
- 37 Gr Şeker
- 1 Yumurta Sarısı
- 50 Gr Bitter
- 3/1 oranında su ile yapılmış soğuk kremşanti
Şeker, un ,nişasta ve yumurta sarıları çırpılıp soğuk süte eklenir ve krema haline gelene kadar ocakta karıştırılır ve soğumaya bırakılır. soğumadan sonra içine bitter çikolata ve 3/1 oranında kremşanti yedirilir.
Pastanın Yapılışı.
Pandispanyamız 3 eşit parçaya bölünür ve en üst kattaki bombe de bıçak yardımı ile alınarak kekimiz düz bir hale getirilir. Tüm katlar vişne şurubu veya vişne suyu ile kaşık yardımı ile çok hafifçe ıslatılır ve katların arasına pastacı kreması sürülür ve kremaların üstüne vişneler dizilir. En üst katta da kekle örtüldükten sonra pastamızın dışı su ile hazırlanmış beyaz kremşanti ile sıvanır ve üstü çikolata ve vişne ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder