21 Eylül 2013 Cumartesi

MEYVELİ TARTOLET

Meyveli Küçük Tartoletler
Yine pastacı kreması ile yapabileceğimiz kolay bir tarif daha. Daha önce Muzlu Rulo ve Kara Orman Pastası için kullandığımız Pastacı Kremasını burada da dolgu malzemesi olarak kullanacağız. Bu nedenle dolgu malzemesinin tarifini tekrar vermiyorum...







Hamur İçin Malzemeler
  • 50 Gr Margarin
  • 100 Gr Un
  • 30 Gr Pudra Şekeri
  • Yarım Yumurta
  • Vanilya
Yapılışı: Tüm Malzemeleri bir kapta karıştırıp iyice yoğuruyoruz. Hamurumuzu yoğurma işlemi sonrası buz dolabında 30 dk. bekletiyoruz. Dinlenen hamurumuzu çok kalın olmayacak şekilde küçük tart kalıpları boyutunda açıp, kalıpların içlerine güzelce yayıyoruz. 170 C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişiriyoruz.

Soğuyan tartoletlerin içine krem patisseri(pastacı kreması) ile doldurup, üzerlerini muz, kivi veya çilek ile süslüyoruz.Dilerseniz meyvelerin kararmasını önlemek için en üste fırça yardımı ile renksiz jöle sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder