Şeker Hamuru Dekorlu Basit Pasta
Malzemeler
- 2 Paket Hazır Pandispanya(Sade)
- Hazır Toz Krem Şanti(Üstü İçin)
- Muzlu Pasta tarifinde kullandığımız Krem Patisserie-Pastacı Kreması (İçi İçin)
- 1 Muz Pastanın içi için.
- Süsleme için beyaz ve sarı şeker hamuru
Yapılışı
Hazır Pandispanyamızı çok hafif şekerli su ile ıslatıyoruz. (Pastamızı 3 katlı yapacağız. Bu nedenle 1 kat pandispanya elimiz de kalacak. Onu da truff yapımında değerlendirebilirsiniz)
Islattığımız 1. Kat'ın üstüne muzlu rulo pasta kreması tarifine göre hazırladığımız pastacı kremasını sürüyoruz, kremanın üstüne dilimlediğimiz muzları diziyoruz. birinci katın üstüne yine ıslattığımız 2. kat pandispanyayı koyup krema ve muz ile aynı işlemi tekrarlıyor ve en üste 3. pandispanyayı koyarak pastamızı kapatıyoruz. Pastamızın dışını ve üstünü hazırladığımız hazır toz krem şanti ile sıvıyoruz ve Pastamızı 2-3 saat buz dolabında bekletiyoruz.
Bu sırada beyaz şeker hamurumuzu merdane yardımı ile ince olarak pastayı kapatacak büyüklükte açıyoruz(Şeker hamuru merdaneye yapışmasın diye un yerine çok az pudra şekeri kullanın). Pastamızın üstünü pürüzsüz bir şekilde şeker hamuru ile kaplıyoruz. Sarı şeker hamurundan kestiğimiz kalpler ile üstünü süsüleyip, yaptığımız sarı beyaz toplarla da kenarlarını süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder