Limonlu ve Kakaolu Mermer Cup Cake

Kek Hamuru İçin Malzemeler
- 180 Gr Toz Şeker
- 120 Gr Tuzsuz Tereyağı(Oda Sıcaklığında Yumuşatılmış)
- 185 Gr Kek Un
- 125 ml Süt
- 2 Yumurta
- 2 tutam Kristal Vanilya
- 1 Limon Kabuğu Rende
- 10 Gr Kakao
- 400 Gr Krema
- 150 Gr Bitter Çikolata
Kakao dışındaki tüm malzememizi mikser kabımıza koyuyoruz.önce düşük, sonra yüksek hızda 4-5 dk kadar malzememiz beyazlayıp, krema kıvamında oluncaya kadar çırpıyoruz.
Kağıt Cup Cake kalıplarımızın içine hazırladığımız beyaz kek karışımından kalıpların sadece yarısını dolduracak şekilde döküyoruz.Karışımın mikser kabında kalan diğer yarısına ise kakao ekleyip, kaşık yardımı karıştırıyoruz.
Kakaolu kek karışımı ile kalıpların kalan yasını dolduruyoruz.Mermer görünümünü elde etmek için bir kürdan yardımı ile kalıplardaki karışımı bir kere hafifçe karışıtıyoruz.
Keklerimizi 180C'de önceden ısıtılmış fırında 10-12 dk. Pişiriyoruz.İçlerine kürdan batırarak pişip pişmediklerini anlayabiliriz.
Not: Cup cakler içleri yumuşak kalacak şekilde pişirilmeli ve fırında çok tutulmamalıdır.
Kremanın Yapılışı:
Çiğ kremamızı ocakta ısıtıyoruz. Kremayı kaynatmadan yanlardan kabarcıklar çıkmaya başlayınca ocaktan alıyoruz. İçine rendelenmiş bitter çikolatamızı atıp iyice karıştırıyoruz ve mikser yardımı ile bu karışımı kabarana kadar çırpıyoruz. Buz dolabında 40-45 dk. bekletiyoruz. Soğuyan kremayı kaşık veya sıkma torbası yardımı ile keklerin üstüne sürebilirsiniz ve farklı süsler ile süsleyebilirsiniz.
Not: Kremada mutlaka kuvertür tarzı çikolata kullanılmalı ve genelde kakao oranı %50-%65 oranındaki çikolatalar seçilmelidir. Sütlü çikolata kullanılmamalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder